Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Soţia lui Vincenzo Fucci vine…

Soţia lui Vincenzo Fucci vine astăzi la Chişinău, să recupereze cadavrul soţului său

Expertiza medico-legală a cadavrului cetăţeanului italian, omorât, potrivit MAI, de 3 cetăţeni ai R. Moldova, s-a încheiat, aceasta reconfirmând versiunea poliţiei – omor intenţionat.

Potrivit Valentinei Litvinov, şefa secţiei Interpol a R. Moldova, astăzi, la Chişinău, urmează să sosească soţia şi cineva dintre cei 3 copii ai italianului, pentru a recupera cadavrul. Familia cetăţeanului omorât a fost şi este asistată de reprezentanţi ai misiunilor diplomatice italiene şi SUA. Amintim că Vincenzo Fucci era cetăţean italian şi american, totodată.

Ieri, presa italiană scria că în Moldova a fost găsit cadavrul lui Fucci, din Benevento, care ar fi plecat cu afaceri la Chişinău. Potrivit ziarelor, în căutarea lui Vincenzo s-a implicat Cosini Izzo, din Senatul Italiei, prieten de familie al antreprenorului. Izzo a confirmat că Vincenzo a aterizat la Chişinău pe 24 aprilie, având biletul retur pentru 2 mai. Rudele au apelat la Ambasada Italiei şi la Consulatul SUA din Neapole. Familia a raportat dispariţia la poliţie care, prin Interpol, a insistat ca autorităţile R. Moldova să investigheze cazul.

Acum câteva zile, 3 tineri, o fată de 20 de ani, concubinul acesteia şi un prieten de-al lor, au fost arestaţi în Ucraina, fiind escortaţi la Chişinău… Aceştia, potrivit MAI, au recunoscut că l-au omorât pe italian în pădurea de la Răzeni, deposedându-l de bani şi bunuri. Aceleaşi surse nu oferă detalii despre identitatea celor 3, pentru a nu fi prejudiciată ancheta.

Şefa Interpol din R. Moldova, Valentina Litvinov, a confirmat că Fucci, de 64 de ani, cunoscuse prin internet tânăra din R. Moldova, de 20 de ani. La îndemnul acesteia, omul de afaceri italian a şi venit în Moldova, pentru o săptămână.